A15 Maasvlakte – Vaanplein

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein is in de periode van 2010 - 2015 gereconstrueerd om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. Over 18 kilometer is de weg verbreed en zijn 12 nieuwe kunstwerken gebouwd. Het project is uitgevoerd door het consortium A-Lanes A15, bestaande uit Ballast-Nedam, Strukton en Strabrag.

Het meest gezichtsbepalende onderdeel van het project is de nieuwe Botlekbrug, één van de grootste hefbruggen in Europa. De brug vervangt de kleinere stalen brug en heeft twee doorvaartopeningen in plaats van 1 en is hoger waardoor de brug minder vaak open hoeft.

GEO2 Engineering B.V. heeft de functie verzorgd van disciplineleider geotechniek voor het geotechnisch team van 16 adviseurs. Daarnaast heeft GEO2 de geotechnische ontwerpleiding van het Botlekteam verzorgd en de geotechnische advisering van het aanbruggen van de Botlekbrug.