GeoWeek 2017

GEO2 doet op vele fronten aan kennisoverdracht, zo verzorgen we 2 lessen tijdens de GeoWeek 2017 aan leerlingen van groep 7 en 8.

Rianne Verhoef zal op maandag 15 mei groep 7 van Huiberschool in Amsterdam verrassen met de wondere wereld van de geotechniek met het onderwerp "Op welke grond loop ik?" In deze les leren de leerlingen hoe het kan dat in het westen van Nederland de grond zoveel inzakt en op welke manier wij daar tegenwoordig mee omgaan.

Dennis Wondergem zal op dinsdag 16 mei een interactieve les geven aan de leerlingen van groep 7/8 van de Katholieke montessorischool in Bussum met zijn les "Voeten op de grond". De leerlingen zullen tijdens deze les zelf moeten nadenken over het ontwerp van de fundering van bijvoorbeeld een brug, tunnel of viaduct. Tevens leren ze met welke methoden we in de grond kunnen "kijken". Bovendien worden de verschillen tussen bijvoorbeeld zand en klei duidelijk gemaakt, door hier proefjes mee te doen en zand en klein in hun handen te houden.

De GeoWeek is een initiatief van Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) waarbij leerlingen in hun eigen omgeving kennis maken met de praktijk van geo-professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles en delen zo hun expertise. Door 'zelf te doen' kunnen leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie ontdekken. Voor meer informatie omtrent de GeoWeek verwijzen we je naar de website GeoWeek.