A9 Badhoevedorp-Holendrecht

Als onderdeel van de renovatie van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht wordt de snelweg verbreed en komt gedeeltelijk in een tunnel te liggen ter hoogte van Amstelveen.

GEO2 Engineering B.V. levert hierbij in opdracht van Iv-Infra het funderingsadvies en het bouwkuipontwerp voor 5 kunstwerken, waaronder de Schipholbrug.

Speciale aandachtspunt bij de Schipholbrug is dat de bestaande brug behouden blijft terwijl deze in bedrijf is en aan weerszijden wordt verbreed. Deze verbreding wordt uiteindelijk constructief verbonden met de bestaande brug. Hierbij zijn de paaldraagvermogens en beddingsconstanten bepaald voor zowel de bestaande als de nieuwe funderingspalen alswel hun onderlinge interactie.

Tot slot is voor bovenstaand kunstwerk ook een bouwkuipontwerp gerealiseerd.

Voor alle kunstwerken is er rekening gehouden met een hergebruik van de bestaande fundering inclusief een uitbreiding van de fundering. Hierbij zijn wederom de paaldraagvermogens en beddingsconstanten bepaald voor zowel de bestaande als de nieuwe fundering.