Geldersekade, Amsterdam

In hartje Amsterdam met uitzicht op de Nieuwmarkt bevindt zich de Geldersekade. In samenwerking met Beens Groep heeft GEO2 Engineering B.V. voor Gemeente Amsterdam de verwachte vervormingen beschouwd als gevolg van de kadevervanging en de daarbij horende toetsing uitgevoerd voor de achtergelegen grachtenpanden.

De bestaande kade is in het begin van de 20e eeuw voor de reeds aanwezige kade geplaatst met als doel om meer ruimte op de kade te creëren. De restanten van de oude kade zijn tot op heden nog terug te vinden onder het huidige fietspad.

Achter de bestaande kadeconstructie  liggen verder nog kabels, leidingen en een oude gietijzeren rioolleiding. Maar ook vooral de statige en soms monumentale grachtenpanden voorzien van pothuizen brengen geotechnisch voldoende uitdaging met zich mee.

Middels het software programma Plaxis zijn de vervormingen van de nieuwe kade berekend, alsmede de verwachte vervormingen ter plaatse van de kabels, leidingen en de aanwezige belendingen.