ing. E. (Erik) Cevaal

Senior Adviseur Geotechniek
e.cevaal@geo2.nl

Erik studeerde in 2010 af aan de Hogeschool Zeeland, richting Civiele Techniek. Door zijn gekozen afstudeerrichting “Verticaal evenwicht en ankerstabiliteit van damwandconstructies” is hij in aanraking gekomen met de geotechniek.

In 2010 is hij als projectadviseur geotechniek gestart bij één van Nederlands grootste aannemers. Door het oppakken van een groot aantal projecten van verschillende aard en omvang (waaronder infrastructurele en waterbouwkundige werken, parkeergarages en spoor onderdoorgangen) heeft hij veel kennis kunnen opdoen over uiteenlopende geotechnische vraagstukken. Gedurende de eerste 5 jaar van zijn carrière is Erik goed thuis geraakt in de verschillende processen omtrent projecten, contractvormen, system-engineering en het doorlopen van de diverse projectfases van tenders tot site-engineering waardoor hij zich ontwikkeld heeft als een allround adviseur.

Sinds 2015 is Erik werkzaam als adviseur geotechniek bij GEO2 Engineering B.V., hij is bij diverse uiteenlopende projecten (onder andere: onderdoorgang kanaalweg te Leiden, Egbert Gorterbrug te Almelo en A9 Gaasperdammerweg (IXAS Zuid-Oost) verantwoordelijk geweest voor het oplossen van geotechnische vraagstukken. Hierbij stonden zijn technische knowhow, klantgerichtheid, inventiviteit, creativiteit en oplossingsgerichtheid centraal.

Erik is bovenal een betrokken en gemotiveerde teamplayer die als een belangrijke schakel voor de geotechniek in vele multidisciplinaire projectteams kan acteren.