ing. J.R. (Jan) Rigter

Junior Adviseur Geotechniek

j.rigter@geo2.nl

Jan heeft een zijn MBO opleiding Infratechniek afgerond in 2016. In vervolg daarop heeft hij zijn HBO opleiding Civiele techniek afgerond aan de aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in 2019.  Gedurende zijn HBO studie is zijn interesse voor de geotechniek ontstaan.

Tijdens zijn HBO afstudeerperiode heeft Jan een uitstapje gemaakt naar de waterbouw, waar hij bij een groot baggerbedrijf onderzoek heeft gedaan naar de stabiliteit van ecologische verrijking op breuksteenconstructies. Een prestatie van formaat, gegeven het feit dat dit afstudeerproject werd genomineerd voor de Waterbouwprijs 2019.

Sinds oktober 2019 maakt Jan als junior adviseur geotechniek onderdeel uit van het GEO2 Engineering B.V. team. Hij is bij verschillende uiteenlopende projecten betrokken geweest, waaronder de verbreding van kunstwerken in de A9. Naast de geotechnische werkzaamheden is Jan verantwoordelijk voor de toepassing van GIS binnen GEO2.

Jan is een enthousiaste engineer die zich snel kan aanpassen, leergierig is en een goede neus heeft voor de geotechnische advisering.