ir. J.P. (Arjan) Kochx

Adviseur Geotechniek
a.kochx@geo2.nl

Arjan is na het afronden van zijn MBO opleiding (Grond-, Weg- en Waterbouw) in Alkmaar begonnen bij een groot Nederlands ingenieursbureau. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als technisch tekenaar kreeg hij de mogelijkheid om zich in de avonduren verder te ontwikkelen aan de Hogeschool van Amsterdam (Civiele Techniek). Vervolgens besloot hij om verder te studeren, hij studeerde in 2011 af aan de TU Delft (Ingenieursgeologie) op het onderwerp "Filter clogging".

Sinds 2011 is Arjan werkzaam bij GEO2 Engineering B.V.. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van funderingen op staal en paalfundaties voor diverse projecten waaronder de aanbruggen van de Botlekbrug. Bovendien is hij betrokken geweest bij het ontwerp en de advisering voor een groot aantal geotechnische projecten van verschillende grootte. Deze variëren van het werken binnen projectteams aan de zogeheten “megaklussen” zoals de verbreding van de A15 bij Rotterdam en de ondertunneling van de A9 bij Gaasperdam tot aan de engineering van kleine werken zoals het ontwerpen van houten damwanden en het toetsen van boezemkades.

Binnen bovengenoemde projecten is Arjan een allround, betrokken teamspeler die altijd zoekt naar een haalbare en technisch goed onderbouwde oplossing.