ir. D. (Dennis) Wondergem

Senior Adviseur Geotechniek
d.wondergem@geo2.nl

Dennis is na het afronden van zijn MBO opleiding (Grond-, Weg- en Waterbouw, 2002) en HBO opleiding (Civiele Techniek, 2005) in Amsterdam, in 2008 afgestudeerd aan de TU Delft (richting Civiele Techniek). Het afstuderen betrof “Onderzoek naar de toepassing van duurzame energie om de Afsluitdijk weer te laten voldoen aan de actuele eisen voor veiligheid van waterkeringen”.

In 2009 is hij als “Ontwerper Geotechniek” gestart bij een van Nederlands grootste aannemers. Door te werken aan vele kleine en grote projecten heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een allround, ervaren geotechnisch adviseur. Hij heeft diepgaande kennis op het gebied van funderingen, grondkerende constructies, zettingen maar ook de stabiliteit van funderingsmaterieel, hei- en trilbaarheid en de uitvoering van praktijkmetingen waaronder Pile Driving Analysis. Voorbeelden van gerealiseerde infrastructurele projecten zijn A15 Maasvlakte-Vaanplein en N31 Traverse Harlingen en De Entree te Amsterdam. Tevens heeft Dennis zich bezig gehouden met buitenlandse projecten, waaronder de uitbreiding van de raffinaderij van Staatsolie in Suriname (statische en dynamische paaltesten) en offshore windmolen projecten zoals Butendiek (heibaarheidsanalyses).

Naast zijn projectmatige activiteiten heeft Dennis actief deelgenomen aan de CUR-commissie “Begaanbaarheid van bouwterreinen – Geotechnische draagkracht voor funderingsmachines”. Hierbij heeft hij zijn praktische kennis en ervaring met de opstelling van funderingsmachines in de commissie ingebracht.

Sinds oktober 2016 maakt Dennis onderdeel uit van het team van GEO2 Engineering B.V. Dennis is een praktisch ingestelde en technisch goed onderlegde teamspeler.