ir. G. (Gerdien) Onland-Bos

Adviseur Geotechniek
g.onland@geo2.nl

Gerdien Onland studeerde in 1997 af aan de TU Delft als Civiel ingenieur op het onderwerp “Voorkomen van dichtslibben van het funderingsbed voorafgaand aan het afzinken van de Øresund tunnel”.

Ze is daarna meteen aan de slag gegaan bij één van Nederlands grootste geotechnische ingenieursbureaus. In deze eerste jaren van haar carrière deed ze ervaring op in uiteenlopende geotechnische projecten. Na een zijstap, waarin zij met name in de vastgoedontwikkeling werkzaam is geweest, zocht Gerdien de engineering weer op.

Bij GEO2 Engineering B.V. is Gerdien binnen diverse infrastructurele werken (meestal als lid van een bouwteam in ontwerp -en/of uitvoeringsfase) verantwoordelijk voor de geotechnische vraagstukken en ontwerpen die bij deze projecten aan de orde zijn. Zij is betrokken geweest bij onder andere de aanleg van een geluidswal ter uitbreiding van Rosada Fashion Outlet te Roosendaal, diverse ontwerpoplossingen voor tenders waaronder het kanaal Terneuzen, de haven van Breskens en diverse spooronderdoorgangen (Feanwâlden, Hurdegaryp en Werpsterhoek).

Gerdien is klantgericht, technisch goed onderlegd, inventief, praktisch en oplossingsgericht ingesteld.